В Бремені провели обшук в приміщеннях салафітів

Вівторок, 16 лютого 2016, 13:54

Спецслужби Бремена у вівторок обшукали ряд квартир і приміщень, що ймовірно належать місцевому салафітському об'єднанню (представляє ультраконсервативний напрям в ісламі).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Підставою для облави стало розпорядження міністра внутрішніх справ федеральної землі Бремен Ульріха Мойрера про заборону організації "Ісламський фонд підтримки" (Islamischer Förderverein Bremen e.V.).

Як заявляє бременська влада, мова йде про послідовників салафістського Культурно-сімейного центру (KuF), діяльність якого була визнана екстремістською і заборонена ще в 2014 році.

П'ятнадцять членів KuF виїхали з ФРН в Сирію, щоб долучитися там до терористів з "Ісламської держави".

Обшуки в Бремені почалися близько 6 ранку за участі місцевої поліції. Поки не повідомляється, чи проводилися затримання в результаті спецоперації, а також чи були вилучені будь-які докази злочинної діяльності. 

У Бремені проживає чимало салафітів, які належать до найбільш радикальної частини ісламістів. У грудні 2015 року глава Федерального відомства по охороні конституції Ханс-Георг Ма висловив стурбованість зростанням числа радикальних ісламістів в ФРН.

"У Німеччині в даний час налічується близько 8 350 салафітів. Їх кількість в останні місяці різко зросла. Наприкінці вересня їх було 7 900 осіб", - заявляв Ма.

Він зазначив спроби салафітів займатися пропагандою і вербуванням нових прихильників в місцях тимчасового проживання біженців з Близького Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: