Рада Безпеки ООН не підтримала російський проект резолюції щодо Сирії

Субота, 20 лютого 2016, 09:53

Рада Безпеки ООН відхилила внесений Росією проект резолюції з вимогою припинити дії, що "підривають суверенітет і територіальну цілісність Сирії".

Про це повідомляє AFP.

Росії, який здійснює повітряні удари на підтримку сирійського лідера Башара Аль-Асада, закликала ООН натиснути на Туреччину, щоб та припинила обстріли курдських сил на півночі країни.

Москва представила проект резолюції, в якому "настійливо вимагає" негайно припинити транскордонні артобстріли і плани - підтримувані Туреччиною - для іноземної наземної інтервенції в Сирію.

Але резолюція не отримала підтримки ключових членів Радбезу ООН, в тому числі Франції та Сполучених Штатів, які володіють правом вето.

Посол США Саманта Пауер звинуватила Москву в спробі відвернути увагу світу від своєї повітряної кампанії в Сирії і закликала дотримуватися резолюції ООН, яка підтримує мирний процес.

"Росія повинна зрозуміти, що її беззастережна підтримка Башара Аль-Асада - це глухий кут і безвихідь, що може бути вкрай небезпечно", - сказав французький посол Франсуа Делаттр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.