Порошенко підписав 3 безвізові закони. Декларування ще обговорюють з ЄС

Четвер, 25 лютого 2016, 18:12

Президент України Петро Порошенко підписав три закони, які необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, підписано закони про прокуратуру, про Нацагенцію з повернення та управління незаконно виведеними активами та про спецконфіскацію і арешт майна.

Всі три закони ЄС раніше визнав такими, що повністю відповідають європейським вимогам.

"Щодо закону про електронне декларування продовжуються консультації з Європейською комісією з метою напрацювання можливих змін, які президент готовий внести до парламенту. Ці зміни, як вважає глава держави, відповідатимуть кращим європейським практикам" - йдеться у повідомленні.

Порошенко також закликав   завершити процедуру призначення повного складу Національного агентства з питань запобігання корупції та забезпечити його належне функціонування.  

Нагадаємо, як повідомив народний депутат Сергій Лещенко після зустрічі з високопосадовими представниками дипломатичного відомства ЄС в Брюсселі, Євросоюз не вважає, що Україна виконала всі законодавчі зобов'язання в рамках переходу до скасування віз.

Зокрема, у ЄС наголошують на тому, що Україна виконала три з п'яти вимог для переходу до ухвалення відповідного рішення.

Для скасування віз для українців влітку 2016 року, Україна має найближчими тижнями "поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях вже цього року, а також дообрати трьох членів НАЗК".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.