Чехи перепросили за карту з "російським Кримом": таке і з Кіпром бувало

Вівторок, 9 лютого 2016, 16:41

Чеське видавництво "Ottovo Nakladatelstvi" заявляє, що позначення Криму частиною Росії у їхньому "Футбольному атласі" сталося внаслідок помилки картографа і не було навмисними діями.

Про це повідомив шеф-редактор видавництва Філіп Гладік у письмовому коментарі "Європейській правді".

"Ми вже знаємо про фатальні помилки в картах. Наш постійний картограф в той час готував історичну монографію України і використав для деяких карт "Футбольного атласу" карту, яку використовував для певного історичного періоду. (З тих же причин у нас у "Футбольному атласі" помилково зображається на деяких картах і Північний Кіпр). У нас уже була внутрішня зустріч із картографом, він сказав, що в той момент не розумів свою помилку", - йдеться у листі.

Слід зауважити, що це пояснення викликає сумнів у своїй щирості, адже не існувало такого історичного періоду, коли Крим був частиною Росії, а Україна перебувала в нинішніх кордонах.

 

Гладік також зазначив,  що через значну нестачу часу сам він зосередився на виборі клубів, процесі підрахунку трофеїв і в той момент не думав, що досвідчений картограф зробить карти з такими помилками.

"Таким чином, я хотів би тільки уточнити, що використання нестандартних карт не відображає ніякої політичної позиції моєї або видавництва, мова йде суто про фактор людської помилки. Вибачте, у разі перевидання книги назви будуть співставлені правильно. Ще раз прошу вибачення за наші помилки і дякую за розуміння", - написав Гладік.

Як повідомлялося, у Чехії в листопаді минулого року видали "Футбольний атлас світу", в якому окупований Крим позначений як російська територія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.