ВПС Франції наймають додатковий персонал та закуповують бомби для місій за кордоном

Четвер, 10 березня 2016, 14:34

Військово-повітряні сили Франції розраховують залучити більше механіків для підтримки винищувачів, а також в терміновому порядку придбати бомби і обладнання для підтримки високих темпів оперативного використання.

Про це заявив командувач французькими ВПС генерал Андре Ланаті, повідомляє Defense News.

ВПС планують набрати близько 450 механіків в цьому році, із них 90% сержантського складу та 10% офіцерів. Їх головним завданням буде обслуговування двигунів винищувачів і авіоніки.

Французькі льотчики, які беруть участь в місіях за кордоном, літають в п'ять разів більше, ніж ті, кому доручено охороняти внутрішній повітряній простір та місії ядерного стримування.

"Вісім Mirage-2000 в Йорданії літають стільки ж, скільки 40 літаків у Франції", - сказав Ланаті.

Пілоти і другі пілоти літають 90 годин під час 2-місячного відрядження, що складає половину загальної кількості годин, запланованих на рік в рамках бюджету ВПС.

Французькі літаки розгорнуті в операції над Іраком і Сирією, а також у місії в країнах Африки на південь від Сахари.

ВПС мають намір терміново придбати нові авіабомби BLU 111 і 126, які будуть адаптовані і сертифіковані для ударних винищувачів Rafale і Mirage. Бомби були замовлені без комплекту наведення.

Крім того, військові розраховують на нове обладнання, зокрема, чотири транспортні літаки C-130J з ракетами для спеціальних сил.

Франція замовила ракети Griffin, щоб озброїти два літаки С-130Js. Перші два Hercules мають бути готові для доставки у кінці 2017 року та на початку 2018 року.

Також були замовлені лазерні системи націлювання для Rafale і Mirage і системи супутникового зв'язку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.