Трамп: чому США допомагають Україні більше за інших?

Вівторок, 22 березня 2016, 16:49

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп вважає, що США несуть надмірно високу частку витрат на допомогу Україні порівняно з країнами ЄС.

Про це він заявив в інтерв'ю Washington Post.

"Я дивлюся на ситуацію в Україні і кажу, що Україна - це країна, ситуація в якій впливає на нас значно менше, ніж на інші країни НАТО. І поки ми робимо всю роботу, вони не роблять нічого.

І я питаю, чому Німеччина не підтримує НАТО в Україні? Чому не беруть участі інші країни, сусіди України? Чому ми виступаємо першими у справі, яка потенційно веде до третьої світової війни?" - заявив він.

При цьому Трамп потримав введення санкцій проти РФ, зазначивши лише, що "не бачить інших людей, які роблять так само багато".

В цілому Трамп вважає, що США мають домогтися перерозподілу витрат на діяльність НАТО, називаючи європейських членів Альянсу "халявниками".

"НАТО було створено, коли ми були багатою країною. Зараз ми не багата країна - ми в боргах, позичаємо кошти на озброєння. Ми позичаємо гроші у Китаю... НАТО коштує нам дуже багато. Так, ми захищаємо Європу, але ми витрачаємо багато грошей", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: