У передмісті Парижа знайшли великий арсенал зброї і вибухівки

Четвер, 31 березня 2016, 10:12

Під час обшуку помешкань, які належали підозрюваним у причетності до підготовки терактів у французькому Аржантеї, було знайдено арсенал зброї.

Про це заявив паризький прокурор Франсуа Молен, повідомляє Le Figaro.

За його словами, поліція знайшла "справжній арсенал зброї і вибухових речовин в безпрецедентних масштабах".

Під час обшуків поліція знайшла п'ять автоматів Калашникова, сім пістолетів, один пістолет-кулемет хорватського виробництва, 1,3 кілограма промислової вибухівки, 105 грамів вибухівки типу, що використовувалася під час терактів у Парижі, детонатори, чотири картонні коробки, заповнені тисячами дрібних сталевих кульок, які могли використати у бомбі для більшої вражаючої дії.

Крім того, у квартирі була обладнана ціла лабораторія, де знайшли три балони кисню, ацетон, дві банки кислоти, термометри, мірні ложки, електричні ваги, шприци, маски і рукавички.

Окрім того, було знайдено п'ять крадених паспортів та сім телефонів. Також на двох комп'ютерах було знайдено документи джихадистського характеру та інструкції щодо конструювання вибухових пристроїв.

Французькі слідчі вважають, що планувався великий теракт, подібний до того, який стався минулого року у Парижі, хоча конкретної цілі та можливого місця вчинення теракту визначено не було. 

Нагадаємо, 24 березня французька поліція провела в передмісті Парижа Аржантей операцію з затримання підозрюваного у підготовці нових терактів.

За словами глави МВС Франції Бернара Казньова, поліції вдалося відвернути теракт, який був вже на високій стадії готовності.

Ймовірному джихадисту Реді Крикету, якого підозрюють у підготовці теракту, пред’явили офіційні звинувачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: