ЄС виділив Туреччині перші 95 млн євро на мігрантів

П'ятниця, 4 березня 2016, 14:26

Європейська комісія оголосила про виділення першої частини фінансової допомоги Туреччині для розвʼязання проблеми мігрантів.

Про це йдеться у прес-релізі Єврокомсії.

Таким чином, були представлені перші проекти в рамках коштів ЄС для мігрантів у Туреччині, які передбачають виділення 55 млн євро для задоволення невідкладних потреб сирійських школярів в Туреччині.

Також повідомляється, що 40 млн євро буде надано Туреччині в якості гуманітарної допомоги через всесвітню продовольчу програму (МПП).

Йоханнес Ган, комісар європейської політики сусідства і розширення переговорів оголосив про виділення коштів під час відвідування таборів біженців на південному сході Туреччини в провінції Газіантеп і Кахраманмараш, де він зустрівся з політичними представниками і відвідав фінансовану ЄС школу в Кахраманмараші.

Як відомо, 29 листопада 2015 року ЄС та Туреччина уклали угоду, згідно з якою Анкара погодилася допомогти зупинити потік шукачів притулку до Європи в обмін на фінансову підтримку, спрощення візового режиму та відновлення переговорів про вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.