Туреччина вимагає гроші від ЄС для мігрантів, а не для себе – МЗС

Середа, 9 березня 2016, 19:41

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу відкинув будь-які звинувачення в тому, що Туреччина "благає" ЄС про надання додаткових коштів для своїх потреб.

Про це він заявив під час пресс-конференції в Анкарі, повідомляє Milliyet.

Як відомо, на саміті ЄС-Туреччина, який відбувся в Брюсселі 7 березня, Туреччина запросила в ЄС 6 млрд євро жля допомоги сирійьским біженцям, які перебувають на її території.

Міністр закордонних справ Туреччини відкинув будь-які звинувачення в тому, що Туреччина таким чином вимагає гроші для себе.

"Ми бачимо несправедливі звинувачення проти Туреччини... нібито ці гроші виділяються для Туреччини. Начебто Туреччина "благає" про гроші. Ці гроші будуть витрачені для задоволення потреб сиріцйців, а не надійдуть до нашого бюджету", – підкреслив Чавушоглу.

Нагадаємо, на території Туреччини знаходиться близько 2,7 мільйона сирійців, що рятуються від п'ятирічної війни на своїй батьківщині.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розкритикував ЄС за те, що протягом чотирох місяців угода про надання Туреччини 3 млрд євро для допомоги на мігрантів не була реалізована.

Як відомо, лідери ЄС на міні-саміті з міграції ЄС-Туреччина, який відбувся у понеділок 7 березня досягли значного прогресу в переговорах з Туреччиною щодо майбутньої угоди для зменшення напливу мігрантів.

Одним з пунктів майбутньої угоди ЄС-Туреччина, за пропозицією турецької сторони, має стати надання додаткової допомоги від ЄС у розмірі 3 млрд євро для цієї країни в обмін на те, що Туреччина прийматиме нелегальних мігрантів з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.