Росія має мережу таємних загонів бойовиків у всій Європі - ЗМІ

Понеділок, 11 квітня 2016, 16:01

Путін має мережу елітних спецпідрозділів, які формуються з місцевих мешканців, практично у кожній країні Європи.

Про це у своїй книзі "Таємна війна Путіна" пише німецький журналіст, що спеціалізується на Росії, Борис Райтшустер, повідомляє Bild.

Так, у книзі, зокрема йдеться про елітні бойові спецпідрозділи Кремля, які нібито розміщені на Заході і в будь-який момент готові виконувати розпорядження з Москви.

За інформацією Райтшустера, ці підрозділи формуються на базі шкіл бойових мистецтв.

В цих школах викладається російське бойове мистецтво "Система", що застосовується російським спецназом. Керують поширенням і розвитком цих шкіл співробітники ГРУ і ВДВ.

Райтшустер стверджує, що президент РФ Володимир Путін створив підпільні угруповання бійців як у Німеччині, так і в інших країнах Європи.

"Ця бойова група у ворожих країнах - головна опора Путіна в таємній війні проти Заходу", - пише журналіст у своїй черговій книзі про сучасну Росію.

Видання також повідомляє про те, західні спецслужби в 2015 році поіменно ідентифікували в Німеччині близько 300 чоловіків, які є членами "Системи". Серед цих бійців солдати, поліцейські, співробітники судів, бійці елітних підрозділів спецназу Федеральної поліції ФРН і бундесверу.

Про ці школи також відомо, що бійці "Системи" проводять навчання у швейцарських Альпах і Чехії, підтримують зв'язки з об'єднаннями козаків і "Нічними вовками". Багатьох з них нібито регулярно відправляють в Росію "для підвищення кваліфікації".

Видання також пише про те, що прихильники "Системи" є активними учасниками правоекстремістських організацій, праворадикального руху "Європейці-патріоти проти ісламізації Заходу" Pegida.

Відзначимо, Борис Райтшустер - це німецький журналіст і публіцист, що став загальновідомим завдяки своїм працям про сучасну Росію.

З 1999 до лютого 2015 року очолював відділення німецького видання Focus у Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.