ЄС змусить корпорації детально розкривати інформацію про податки

Вівторок, 12 квітня 2016, 13:43

Єврокомісія у вівторок представить детальні плани щодо того, як змусити найбільші компанії більш детально розкривати свої податкові схеми. Правила будуть стосуватися транснаціональних компаній, які заробляють більше 750 млн євро на рік.

Про це повідомляє ВВС.

Згідно із планом, компаніям доведеться деталізувати, скільки податків вони платять в яких країнах ЄС, а також необхідно буде вказувати будь-які дії, що проводяться в конкретних "податкових гаванях".

"Поки наша пропозиція (звітності по кожній країні), звичайно, є не тільки реакцією на "панамські документі", існує важливий зв'язок між нашою постійною роботою з підвищення податкової прозорості та щодо податкових притулків, які ми об’єднали в пропозиції", - сказав уповноважений із фінансових послуг ЄС Лорд Хілл.

За словами представника ЄС, правила звітності по кожній країні поширюються на банки, видобувні і лісозаготівельні компанії.

Згідно з новими пропозиціями, правила будуть поширені на компанії, на які припадає близько 90% корпоративних доходів в ЄС.

Експерти відзначають, що компаніям доведеться розкривати інформацію про загальний обсяг обороту, прибуток до оподаткування, податок на прибуток, загальні суми податку тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.