СБУ знайшла чотири картини, викрадені у голландському музеї міста Хорн

Четвер, 14 квітня 2016, 17:37

Служба безпеки України знайшла чотири картини, викрадені з голландського Музею Західної Фрісландії, що в місті Хорн.

Про це СБУ повідомляє у Twitter.

За словами глави СБУ Василя Грицака, СБУ займалася розшуком голландських картин приблизно 4 місяці. Викрадені картини повернуться у Нідерланди.

За повідомленням Інтерфакс-Україна, Грицак уточнив, що загалом були знайдені чотири картини. Він розповів, що сьогодні до правоохоронців потрапили картини "Світська жінка" (1621 р.), "Повернення Ієфая" (1625 р.), обидві - художника Якова Вабена.

Грицак зазначив, що експерти підтвердили автентичність однієї із знайдених картин.

"Одну з картин ми отримали в результаті оперативних дій лише за кілька днів до референдуму в Нідерландах. Уявляєте, який у нас був козир, який керівництво могло розіграти? Але коли ми доповіли про це президентові, було прийнято правильне рішення - щоб дійти до кінця і здобути усі картини. Сьогодні після обіду ми отримали ще дві картини", - зазначив глава СБУ.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ України розшукує голландські картини.

Як відомо, картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), за словами керівництва музею, знаходилися в руках українських збройних формувань.

Представник музею Західної Фрісландії Артур Бранд заявляв, що колекція з 24 викрадених картин знаходиться у батальйону ОУН, який намагався виторгувати за ці полотна 50 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: