В Туреччині за причетність до опозиційного проповідника затримали 100 осіб

Понеділок, 18 квітня 2016, 09:53

Турецька поліція затримала близько 100 осіб в ході розслідування фінансових зв'язків в США мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомляє Reuters.

"Під час поліцейської операції у Стамбулі та дев'яти інших провінціях країни було взято затримано 88 осіб. В той час як прокуратуру видала ордери на арешт 140 осіб", – йдеться у повідомленні.

Серед затриманих керівники та співробітники Ісламського кредитного банку Asya, яки був заснований послідовниками Гюлена і націоналізований минулого року.

Затримання відбулися у рамках розслідування фінансової підтримки груп Гюлена на суму близько 50 мільйонів лір ($17 млн).

Як відомо, рух Гюлена звинувачують у проведенні незаконного прослуховування і терористичній діяльності, щоб повалити демократично обраний уряд.

Його члени, на думку влади, проникли в урядові установи, такі як поліція і судова система, щоб мати можливість проводити операції проти тих, кого вони вважають своїми ворогами.

Турецький суд в грудні 2014 року видав ордер на арешт Гюлена, який живе в добровільному вигнанні в Сполучених Штатах з 1999 року, звинувативши його у керівництві злочинним угрупованням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.