Президент Польщі: у розмовах з РФ НАТО має показувати характер

Понеділок, 18 квітня 2016, 15:34

В ході переговорів з Росією НАТО повинен показувати характер і бути нещадним у питанні захисту міжнародного права.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Відповідаючи на питання щодо запланованого на середу в Брюсселі засідання Ради Росія-НАТО на рівні послів, Дуда сказав, що не слід проводити політику ізоляції Росії. Він зазначив, що альянс повинен бути живим і адекватно реагувати на зміни міжнародної ситуації, що означає посилення НАТО в регіоні.

"Водночас з Росією треба говорити. Добре, що розмови НАТО з Росією тривають, однак під час таких розмов треба показувати характер. Північноатлантичний альянс має показувати свою принциповість, коли йдеться про захист міжнародного права, безпеку, мир і порядок у світі", - наголосив Дуда.

За словами президента Польщі, нещодавні інциденти за участі російських літаків над Балтикою свідчать про те, що Росія перевіряє наскільки сильним є альянс і чи міцно він стоїть на сторожі безпеки держав-членів.

Дуда вважає, що відповідь НАТО має бути чіткою: зміцнення потенціалу, збільшення сил НАТО, зміцнення потенціалу оборонної інфраструктури у Східній Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: