Прокуратура Польщі: помилки в документах торкнулися 90% жертв катастрофи Ту-154

Понеділок, 18 квітня 2016, 19:11

У Польщі буде створена група судмедекспертів, яка займеться помилками в документації, що стосується тіл жертв Смоленської катастрофи. Ексгумація поки не планується.

Про це заявив заступник генпрокурора Польщі Марек Пасенек, повідомляє Радіо Польща.

"Необхідно створити групу судмедекспертів, які ознайомилися б з медичною документацією, в тому числі і з Росії", - заявив Пасенек.

Він зазначив, що в документації, яка стосується тіл жертв Смоленської катастрофи, було виявлено "безліч помилок". За його словами, помилки торкнулися 90% тіл жертв авіакатастрофи.

У той же час він підкреслив, що поки рано говорити про можливу ексгумацію тіл жертв катастрофи. Можливо, таке рішення буде прийнято пізніше.

Заступник генпрокурора зазначив, що в першій половині травня відбудеться зустріч прокурорів з членами сімей жертв катастрофи Ту-154М, під час якої буде піднято питання можливу ексгумацію тел.

Він додав, що теоретично можна провести ексгумацію без згоди родичів. Він також зазначив, що планується "дипломатичний наступ" у питанні повернення Росією уламків Ту-154М, який розбився 10 квітня 2010 року над Смоленськом.

Як повідомлялося, польські ЗМІ заявили, що росіяни в труну президента у вигнанні Ришарда Качоровського. який загинув у катастрофі, поклали інше тіло.

Як відомо, новий уряд Польщі нещодавно поновив розслідування Смоленської катастрофи. 31 березня у варшавському суді у справі про Смоленську катастрофу звинуватили 5 колишніх чиновників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.