Президентом Австрії вперше може стати кандидат не від правлячої коаліції

Вівторок, 19 квітня 2016, 16:19

Жоден із кандидатів у президенти від двох основних партій Австрії, ймовірно, не зможе перемогти на президентських виборах 24 квітня.

Про це свідчать результати соціологічного опитувань, повідомляє The Local.

Обидва кандидати відстають від трьох претендентів від інших партій, один із яких представляє ультраправу силу.

Якщо один із цих трьох претендентів переможе, це буде перший випадок з 1945 року, коли президент Австрії не представлятиме одну з двох основних партій. Хоча роль президента в Австрії значною мірою символічна, голосування, тим не менш, є одним з ключових показників підтримки партій.

Правляча коаліція, що складається з Соціал-демократичної партії (SPÖ) і консервативної (ÖVP), втрачає підтримку через міграційну політику, в той час як рейтинг ультраправої Партії свободи (FPÖ) зростає.

Дані двох соцопитувань показують, що лідирує напередодні виборів екс-лідер партії "зелених" Александер ван дер Беллен, за якого готові проголосувати до 26% виборців.

Але 72-річний ван дер Беллен, який балотується як незалежний кандидат, але за підтримки "зелених", має сильного суперника із Партії свободи – 44-річний Норберт Хофер, знаходиться на другому місці з 24%.

На третьому місці йде єдина жінка-претендент на виборах Ірмгард Грісс. Вона також незалежний кандидат і колишній президент Верховного суду. Соцопитування дають їй 20-21% голосів.

Кандидати від правлячих партій значно відстають. Підтримка соціал-демократа Рудольфа Хандсторфера коливається на рівні 15%, в той час як консерватора Андреаса Хола підтримують всього 11% австрійців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: