В уряді погодили перевірки безпечності харчових продуктів

Вівторок, 26 квітня 2016, 14:47

Найближчим часом Державна споживча служба зможе проводити перевірки безпечності харчових продуктів, що є необхідною умовою гарантування якості українського експорту.

Про це заявив голова Держспоживслужби Володимр Лапа в коментарі кореспонденту "Європейської правди".

"Після того, як Державна регуляторна служба дала пояснення, що мораторій на перевірки не діє щодо безпечності харчових продуктів, ми разом з ними розробляємо процедуру таких перевірок. Але в критичних випадках, наприклад, ми маємо відомості про випадок сальмонельозу в дитячому садочку, ми будемо діяти без попередження", - сказав Лапа.

За його словами, наявність законодавчої системи контролю за безпекою продуктів, має зняти стурбованість ЄС щодо гарантій належної якості українського експорту.

Нагадаємо, з початку року проблеми з української продукцією були виявлені в Ізраїлі та Чехії. У Держспоживслужбі заявили, що ці проблеми стали результатом дії мораторію, який поширюється і на перевірку якості продуктів.

У відповідь глава Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна у статті для "Європейської правди" пояснила, що чинний мораторій не забороняє перевірок безпечності харчових продуктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: