Латвія витратить 180 тис. євро на боротьбу з дронами-нелегалами

Середа, 27 квітня 2016, 14:59

Міністерство внутрішніх справ Латвії має намір витратити 180 тис. євро на боротьбу з дронами-нелегалами.

Про це повідомляє LSM.lv.

Як відзначає видання, відомство не володіє спеціальним обладнанням, яке дозволило б припиняти незаконні польоти безпілотних літальних апаратів, а Державна поліція, вивчивши досвід зарубіжних країн, рекомендує ряд технічних рішень з використанням сіток.

На ці цілі з бюджету буде потрібно близько 180 000 євро.

Державна поліція повідомляє, що у Великій Британії приблизно за 50 тис. євро можна придбати пневматичну систему Sky Wall 100, яка вистрілює контейнером з сіткою, захоплюючою безпілотний апарат і садить його за допомогою парашута. Дальність дії системи становить до 100 метрів.

Також для боротьби з дронами можна використовувати систему Sparrowhawk з дальністю дії 20 метрів, в свою чергу японська поліція в даний час тестує спосіб, коли для протидії дронам запускаються безпілотники з сітками і садять їх на землю.

Як повідомляє МВС, прототипи останніх двох систем тестує і латвійський виробник дронів Drone Technology, який пропонує їх забезпечити термальними і оптичними камерами.

МВС також зазначає, що правове регулювання польотів безпілотних літальних апаратів в Латвії застаріло, тоді як дрони можна використовувати для терактів, шпигунства, діяльності військового характеру, стеження, контрабанди, а в разі поломки такий апарат може впасти на людей.

З урахуванням цього на розгляд подано нові правила, які будуть регулювати польоти дронів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: