Колишнього прем'єр-міністра Угорщини допитають у справі про корупцію

Четвер, 28 квітня 2016, 13:55

В Угорщині допитають колишнього прем'єр-міністра Петера Меддьєші за підозрою в корупції.

Про це пише mukachevo.net.

За інформацією видання, в першу чергу йдеться про справу щодо хабаря у 597 000 євро, який передала консалтинговій компанії, що належить родині колишнього прем'єр-міністра Петер Медьєші у 2007-2008 французька інженирінгова компанія Alstom case involving.

З вимогою викликати екс-премʼєра на допит виступив Лайош Коша,  один з лідерів правлячої партії ФІДЕС.

Лайош Коша вимагає також допитати колишніх керівників BKV - компанії громадського транспорту Будапешта, колишнього мера Будапешта Габора Демскі, що нині, як колишній очільник уряду перебувають в опозиції.

За словами Коша, Медьєші, перебуваючи на посаді премʼєр-мністра, особисто контролював інвестиції при будівництві 4 станцій метро, угоди щодо яких досить сумнівні.

Як стверджують місцеві журналісти, 597 000 євро були переведені двома траншами сімейній фірмі Медьєші і врешті-решт опинилися на особистому рахунку його дружини Каталін Чоплар у 2010-му році.

Сам колишній прем'єр каже, що ці гроші є прибутком, з них сплачені податки у казну і використані для оплати "за важку роботу дев'яти осіб протягом декількох років".

Нагадаємо, Петер Меддьєші - угорський політик і 5-й прем'єр-міністр Угорської Республіки з 2002 по 2004 рр. Він очолював уряд до серпня 2004 року, коли подав у відставку у зв'язку з розпадом коаліційного уряду і був замінений Ференцом Дюрчаньєм.

Про колишнього очільника угорського уряду відомо, що у 70-х роках був агентом контррозвідки міністерства внутрішніх справ під кодовим ім'ям D-209. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: