Міненерго просить ЄС профінансувати незалежний аудит енергокомпаній

П'ятниця, 29 квітня 2016, 17:33

Міненерго звернулося до ЄС з проханням розглянути можливість фінансування незалежного аудиту енергокомпаній.

Про це у своєму Facebook написав директор департаменту стратегічного планування та європейської інтеграції Міненерго Михайло Бно-Айріян за результатами зустрічі керівництва міністерства з делегацією Європейської комісії, зокрема з керівником Групи підтримки України в ЄК Петером Вагнером.

"В ході зустрічі міністр передав свого листа до голови представництва ЄК в Україні Яна Томбінського з проханням розглянути можливість фінансування проведення ґрунтовного всебічного аналізу-перевірки (financial forensic engagements) діяльності найбільших енергетичних компаній України ("Укргазвидобування", "Укртрансгаз", "Центренерго", "Енергоатом", "Укренерго", "Укргідроенерго" та ін.) за минулий рік", - написав він. 

За словами Бно-Айріяна, позиція міністра полягає у тому, що для проведення відповідних реформ та кращого розуміння, яка саме стратегія повинна бути у держави як власника цих активів, вкрай необхідно мати неупереджену та виважену інформацію про реальні процеси, що відбуваються в зазначених компаніях.

"Тому такий аналіз повинен бути повністю незалежним, неупередженим. Ми хочемо, аби такий аналіз був проведений "великою четвіркою" світових аудиторських компаній", - написав він.

За його словами, міністерство направило аналогічні листи посольствам США, Великої Британії, ФРН, Світовому банку, ЄБРР, ЄІБ та USAID.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: