Туреччина не випускає в ЄС висококваліфікованих сирійців - ЗМІ

Субота, 21 травня 2016, 17:51

Туреччина не дає можливості біженцям з Сирії, що володіє високою професійною кваліфікацією, виїхати в країни Євросоюзу.

Про це повідомляє видання Der Spiegel, передає Deutsche Welle.

Так, уряди низки європейських держав констатують разючу кількість "проблемних випадків" серед біженців, які видаються Туреччиною Євросоюзу.

Зокрема, представник Люксембургу на одному із закритих засідань ЄС висловив невдоволення у зв'язку з тим, що мігранти, яких пропонує прийняти Туреччина, або мають серйозні проблеми зі здоров'ям, або мають вкрай низький рівень освіти.

Про цю ж тенденцію доповідав парламентський статс-секретар при міністрі внутрішніх справ ФРН Оле Шредер на засіданні внутрішньої комісії бундестагу.

З посиланням на схожі дані Німеччини, Нідерландів і Люксембургу видання вказує, що за минулий місяць Туреччина в останній момент неодноразово анулювала виїзні візи, надані сирійським біженцям. В більшості випадків мова йшла про сім'ї висококваліфікованих фахівців, лікарів чи інженерів.

Анкара офіційно заявила Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців, що відмовляється від обміну з ЄС за схемою "один сирійський мігрант за одного нелегального біженця" в тих випадках, якщо у сирійських біженців є вища освіта. Фактично це означає, що Туреччина не буде випускати кваліфікованих сирійців.

Підписана в березні угода між ЄС і Анкарою передбачає, що всі нелегальні мігранти, що прибули морським шляхом до берегів Греції повинні бути повернуті в Туреччину. Натомість країни Євросоюзу за кожного мігранта зобов'язуються прийняти по одному сирійському біженцю з турецької території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: