Латвія поліпшить умови для літаків НАТО, що патрулюють повітряний простір

Неділя, 29 травня 2016, 13:06

Уряд Латвії 31 травня розгляне питання про підписання міжнародного договору, який покликаний покращити місію НАТО з патрулювання повітряного простору країн Балтії.

Про це повідомляє Delfi.

В даний час процедуру патрулювання визначає підписана в 2012 році угода між штаб-квартирою ВПС США в німецькому Рамштайні і агентствами цивільної авіації Латвії, Литви та Естонії.

В цілях зміцнення місії НАТО у Балтії та забезпечення ефективності чинну угоду від 2012 року буде трансформовано в проект договору між НАТО, Міністерством оборони Естонії, Міністерством з економічних справ і зв'язку Естонії, латвійським урядом і литовським урядом.

Проект договору передбачає узгоджені дії управлінь цивільної та військової авіації в реалізації місії НАТО з патрулювання повітряного простору країн Балтії.

Також в проекті документа обговорюються стандартизовані технічні рішення, розподіл відповідальності сторін, встановлюється, що місія НАТО має найвищий пріоритет у використанні повітряного простору країн Балтії за винятком повітряних суден, які знаходяться в надзвичайній ситуації.

У проекті також міститься опис необхідних дій і процедур в надзвичайних і особливих ситуаціях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: