У Марші рівності в Києві візьмуть участь депутати Європарламенту

П'ятниця, 10 червня 2016, 12:43

У Марші рівності, який запланований 12 червня в Києві, візьмуть участь депутати Європарламенту.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат ВРУ Сергій Лещенко.

"У неділю 12 червня у Києві відбудеться ЛГБТ-прайд. Останніми днями дедалі частіше чуємо від послів, спецпосланника Держдепартаменту, євродепутатів заклик активніше долучатися та фізично взяти участь у ході, яка, на відміну від попереднього року, буде в центральній частині міста",  - зауважив він.

"І спеціально на ЛГБТ-прайд до Києва приїздять депутати Європарламенту Ребекка Хармс, Ана Гомес, Софі Велт. Минулого року в ЛГБТ-прайді взяли участь двоє депутатів - я і Світлана Заліщук. За попереднім прогнозом, цього року чисельність депутатів парламенту зросте в декілька разів", - наголосив Лещенко.

Раніше повідомлялося, що віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе підтримала проведення у Києві Маршу рівності.

Нагадаємо, раніше посли 12 європейських країн та США закликали київську владу та поліцію забезпечити мирне проведення Маршу рівності, який запланований на 12 червня 2016 року.

Під заявою підписалися посли Бельгії, Канади, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів Америки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: