Ердоган розчарувався у відносинах з Обамою та Путіним

Понеділок, 13 червня 2016, 15:44

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що розчарувався відносинами з президентами США та РФ Бараком Обамою та Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Daily Sabah.

"У нас були великі сподівання, коли Обама здійснив свій перший візит на посаді президента до Туреччини",  - зауважив Ердоган.

"На жаль, наші очікування не виправдалися. Наприклад, в економічній сфері наші зв'язки знизилися замість того, щоб покращуватися. Наші очікування у зовнішній політиці також не здійснилися", - сказав він.

"Ми не змогли показати сильної спільної присутності на території Сирії та Іраку", - наголосив президент Туреччини.

Він також зауважив, що однією з найбільших проблем є підтримка США сирійських курдів із  Загонів народної оборони (YPG)ю

Як відомо, Анкара вважає YPG терористами, звинувативши їх у здійсненні атак на території Туреччини і називаючи сирійським осередком Робочої партії Курдистану, яка бореться проти турецької держави протягом трьох десятиліть.

Ердоган також висловив розчарування погіршенням стосунків з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Наша дружба з Путіним піднесла взаємини (РФ та Туреччини - Ред.) на  дуже високий рівень", - сказав він, додавши, що ситуація повністю змінилася після того, як був збитий російський літак в листопаді 2015 року.

"Сподіваюся, що відносини скоро налагодяться і ми повернемося в ті давні часи ще більш сильними", - сказав Ердоган.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.