Ердоган: жінки, які відмовляються від материнства, "неповноцінні"

Понеділок, 6 червня 2016, 10:23

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у неділю закликав турецьких жінок народжувати не менше трьох дітей, заявивши, що життя жінки є "неповним" без дітей.

Про це повідомляє The Telegraph.

За словами Ердогана, жінки, які відмовляються від материнства, "відмовляються  від своєї людської сутності".

З такими словами президент Туреччини виступив від час промови, присвяченій відкриттю нового приміщення Асоціації жінок та демократії Туреччини (KADEM).

Він додав, що не проти того, аби жінки реалізовувалися у професійній сфері і наголосив на тому, що держава повинна всіляко підтримувати прагнення жінок до здобуття професії.

Проте, за словами Ердогана, така реалізація не повинна заважати народженню дітей.

У своєму виступі він додав, що "жінка, яка говорить, що не має дітей, бо вона працює, фактично заперечує свою жіночність."

"Жінки, які відкидають материнство, які відмовляються від домашнього господарства, однак успішні в роботі, вони недосконалі, неповноцінні", – заявив Ердоган.

Як відзначає видання, такими своїми висловлюваннями Ердоган вчергове підкреслив деравну політику Туреччини, яка спрямована на підвищення народжуваності.

Варто додати, що населення Туреччини зросло до 78,741 млн осіб минулого року, при цьому темпи приросту становлять приблизно 1,3 відсотка на рік.

В той же час, населення Туреччини у 2000 році було менше 68 мільйонів. 

У самого Ердогана і його дружини Еміне є двоє синів та дві доньки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: