В Європарламенті закликали надати Україні безвізовий не чекаючи механізму призупинення

Вівторок, 14 червня 2016, 12:17

В Європейському парламенті закликають надати Україні безвізовий режим і не чекати вирішення питання про запровадження в Європейському Союзі механізму припинення дії безвізового режиму з усіма іншими країнами.

Така позиція булла виголошена і в рамках засідання Комітету у закордонних справах під час обговорення цього питання, повідомляє УНІАН.

Доповідачем виступив депутат Яцек Саріуш-Вольський (європейські народники, Польща).

Зазначимо, головна доповідь з цього питання має бути підготовлена Комітетом у справах громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

"Безвізовий режим Україні повинен бути наданий якомога скоріше без будь-якого подальшого відтермінування. І під будь-яким відтермінуванням я також маю на увазі так званий аварійний механізм, який пов'язаний зі справою, яку має ЄС з Туреччиною", – заявив під час виступу Саріуш-Вольськи.

Він також додав, що Україна "досягла багато на своєму європейському шляху, і що вона залишається відданою європейським демократичним цінностям".

На переконання польського євродепутата, надання безвізового режиму повинен бути стимулом для України у подальшому проведенні необхідних реформ.

Як повідомляла раніше "Європейська правда", деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю ЄвроПравді посол України в ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

Від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: