Доповідач ЄП: немає підстав гальмувати процес скасування віз для України

Середа, 22 червня 2016, 13:34

Перешкоджати просуванню плану переходу України на безвізовий режим із Європейським союзом немає сенсу.

Про це заявила Марія Габріел, болгарський євродепутат, яка готує звіт щодо візової лібералізації, в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Із моменту, коли всі критерії виконані немає підстав для затримки цього процесу. Комісія ЄС дала свою пропозицію для Грузії 26 квітня, для України – на місяць пізніше, 25 травня. Я збираю всю інформацію по обох досьє", – сказала Габріел.

За словами євродепутата, її робота наразі зосереджена на зборі інформації щодо виконання Україною всіх критеріїв та підготовці звіту, який, каже вона, повинен отримати "міцну більшість" в Комісії з громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ Європарламенту.

"Загалом для цього потрібен місяць-півтора. Далі – ухвалення, залежно від плану парламентської комісії, як лиш з’явиться можливість. Повторюю, що немає сенсу гальмувати цей процес, коли всі критерії виконані", – сказала вона.

Габріел не згодна із твердженням, ніби розгляд так званого механізму призупинення безвізового режиму, над яким наразі працює ЄС, може пригальмувати процес скасування віз для українців.

"Механізм призупинення розглядається паралельно..., а ми працюємо індивідуально із кожною країною", – пояснила вона.

Як повідомлялося, країни ЄС відклали схвалення рішення щодо надання безвізового режиму для України, Грузії та Косово до вересня.

Детально про ситуацію із запровадженням безвізового режиму читайте в статті "Як поверталися візи: детально про те, чому та як надовго відкладено безвізовий режим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: