Екс-президент Польщі Лех Валенса вирішив повернутися до великої політики

Вівторок, 28 червня 2016, 12:37

Колишній президент Польщі Лех Валенса заявив про намір повернутися до великої політики.

Як повідомляє Польське радіо, Валенса заявив про те, що хоче підключитися до діяльності польської опозиції.

Напередодні ввечері, 27 червня в Гданську, Валенса розповів, що включиться в діяльність Комітету захисту демократії (KOD), інших партій і організацій, метою яких буде "захист польських досягнень".

 "Мені 73 роки і я думав, що варто зайнятися іншими справами, а політику залишити молоді, іншого покоління. І я так і вчинив. Але коли я бачу, як марнують наші перемоги, як знищують Польщу такими діями, я роблю висновок, що треба поговорити про те, що далі робити", - заявив Валенса.

Він додав, що "йому, напевно, доведеться відмовитися від довгої відпустки".

За словами Валенси, діяльність нової влоади ставить під зщагрозу всі політичні завоювання попередників.

"Сьогодні величезний успіх всього народу ставиться під сумнів. Сьогодні якісь нові герої пишуть нову історію, переробляють успіх на поразку. Не можна до цього ставитися толерантно", - підкреслив він.

"Я збираюся їздити по всій Польщі та спілкуватися на цю тему. Виявляється будівництво демократії - це не так просто", - додав Валенса.

"Коли я бачу, як Польща втрачає в очах всього світу і цього вже не можна буде повернути... Потрібно щось рятувати, не можна дозволяти так робити. Ми, польські патріоти, повинні повернути демократію і влади на вірний шлях", - резюмував політик.

Нагадаємо, раніше колишній президент Польщі і лідер легендарного опозиційного руху "Солідарність", Лех Валенса, разом з іншими колишніми лідерами Польщі підписав лист до польського уряду, в якому наголошується на тому, що нинішня влада Польщі руйнує засади демократії і узурпує владу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: