У МЗС РФ заявили, що побиття американського дипломата у Москві - вигадка

Четвер, 30 червня 2016, 17:28

У Міністерстві закордонних справ РФ спростовують інформацію видання The Washington Post про побиття американського дипломата співробітником російських правоохоронних органів біля посольства США у Москві.

Про це йдеться у заяві офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової.

За версією Захарової, в ніч на 6 червня до по посольства США в Москві під'їхало таксі, з якого вискочив невідомий чоловік у низько насунутій на обличчя шапці і кинувся до прохідної.

Російський поліцейський, який там чергував, за словами Захарової, хотів перевірити документи, щоб переконатися у відсутності загрози для дипломатичного представництва, але чоловік замість пред'явлення посвідчення вдарив постового ліктем в обличчя, відштовхнув його і сховався в посольстві.

"Таким чином в матеріалі газети ситуація не просто спотворена, а суперечить реальним фактам. Мав місце напад на співробітника поліції, що підтверджується відеозаписами з камер спостереження, які давно передані в Держдепартамент. Крім того, коли стало відомо, що нападником був американський дипломат, МЗС Росії заявило Посольству США рішучий протест", - сказала Захарова.

Представниця МЗС РФ також заявила, що американський дипломат є співробітником ЦРУ і тієї ночі він, маскуючись, повертався після проведення розвідувальної операції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.