У Кремлі стурбовані тим, що Німеччина може визнати РФ противником – Пєсков

Понеділок, 6 червня 2016, 13:45

У Кремлі висловили свою стурбованість новою позицією Німеччини щодо РФ у так званій "Білій книзі", яка визначає Росію, як потенційного суперника ФРН.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи публікацію німецької газети Die Welt, повідомляє ТАСС.

"Якщо ця інформація про нову редакцію "Білої книги" відповідає дійсності, то це може викликати і жаль, і стурбованість одночасно", - сказав Пєсков.  

"Шкода, тому що, якщо це відповідає дійсності, то тут йдеться про очевидне нерозуміння суті позиції російської сторони, яка добре відома, яка послідовна, і яка спрямована не на конфронтацію, а на створення атмосфери взаємодії і взаємовигідного співробітництва на європейському континенті.

І стурбованість, тому що така позиція ґрунтується на неправильному розумінні, і, може бути, на якійсь неправдивій інформації. Така позиція, звичайно, здатна призводити до якихось конфронтаційних дій, що жодним чином не сприятиме встановленню відносин взаємної довіри і співробітництва", – наголосив речник президента Путіна.

Раніше повідомлялося, що уряд ФРН оновлює стратегію безпеки країни, у якій, наряду з терористами, міграційною кризою і хакерами, Росія визнається противником Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.