Молдова заявила, що обмеження на імпорт товарів з України введені тимчасово

Вівторок, 7 червня 2016, 14:53

Молдова налаштована на скоріше врегулювання питання, пов’язаного із постановою молдовського уряду від 06.05.2016 № 576 "Про запровадження торговельних заходів щодо захисту внутрішнього ринку".

Про це йшлося на зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва із міністром економіки Республіки Молдова Октавіаном Калмиком, повідомляє сайт українського уряду.

"Українська сторона вкрай занепокоєна введенням торговельних заходів, які обмежують та фактично зупиняють наш експорт у Молдову з окремих видів товарів. До нас надходить багато звернень українських експортерів із скаргами на встановлені Молдовою обмеження. Нам надзвичайно важливо зараз, щоб розвиток наших торговельних відносин мав позитивні тенденції, а діалог - конструктивний тон", – сказав Кубів.

Молдовська сторона відзначила, що постанова має тимчасовий характер і Молдова не має наміру продовжувати дію після завершення її терміну.

Як повідомлялося, 13 травня уряд Молдови прийняв постанову про обмеження імпорту українських товарів.

Крім того, наприкінці квітня уряд Молдови запровадив захисні квоти і мита на тваринницьку продукцію та цемент українського виробництва.

На зазначену продукцію будуть встановлені квоти, а на ввіз товару понад квот — захисні мита. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: