Молдова готова збільшити квоти для українського експорту

Вівторок, 7 червня 2016, 17:37

Молдова готова до компромісу в рамках торговельного спору з Україною. Зокрема, Кишинів готовий переглянути обсяг квот на безмитну поставку до країни українських товарів.

Про це йдеться на сайті міністерства економіки Молдови, описуючи візит до Києва першого віце-прем'єра, міністра економіки Октавіана Калмика.

Необхідність візиту була викликана запровадженням Молдовою до 31 грудня мит на низку українських товарів. Нагадаємо, 13 травня уряд Молдови ухвалив постанову про обмеження імпорту українських продовольчих товарів та цементу. На зазначену продукцію будуть встановлені квоти, а на ввіз товару понад квоти — захисні мита.

Як раніше повідомляла українська сторона, за підсумками візиту було прийнято рішення про розгляд проблеми в експертних групах.

Однак на сайті мінекономіки Молдови є уточнення: "Сторони домовилися продовжити консультації на рівні експертів з метою пошуку взаємоприйнятних рішень і, в разі необхідності, збільшити квоти на товари, яка не створює конкуренції молдовській продукції",- йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що українська сторона наполягає на незаконності введених Кишиневом обмежень і наполягає на їх повному скасуванні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.