Юристи Британії: рішення про Brexit має ухвалювати виключно парламент

Понеділок, 11 липня 2016, 10:00

Понад тисячу адвокатів Британії підписали лист прем'єр-міністру Девіду Кемерону, в якому закликають його дозволити парламенту самостійно вирішувати питання виходу Великої Британії з ЄС.

Про це повідомляє The Guardian.

У листі юристів йдеться про те, що результат референдуму має лише рекомендаційний характер. Також провідні юритси Британії наголошують на тому, що такий результат став можливим завдяки "перекручуванню фактів та обіцянкам, які не можуть бути виконанні".

Адвокати наголошуються, що голосування у парламенті щодо запуску 50 статті Лісабонського договору ЄС (за якою має розпочатьися процесс виходу Британії з ЄС) має бути "абсолютно" вільним і депутати на мають відчувати ані найменшого тиску при цьому.

"Парламентське голосування повинно відбуватися з чітким розумнніям економічних наслідків як на квартал, так і на подальший термін, адже і підприємства та інвестори у Британії починають реагувати на підсумки референдуму", – йдеться у листі.

Один з ініціаторів листа, Філіп Колвін відзначив: "парламент є суверенним стоїть на сторожі нашої демократії. Депутати обираються, щоб приймати найкращі рішення на основі об'єктивних свідчень для захисту інтересі країни і своїх виборців в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь. В цей час, глибокої конституційної, політичної, і, можливо, соціально-економічної кризи, ми звертаємося до них, щоб вони усвідомили відповідальність за рішення, покладену на них".

Як відомо, на історичному референдумі у Великій Британії щодо членства країни в ЄС 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Нагадаємо, що юридична фірма Mishcon de Reya з Лондона заявила, що розпочинає низку юридичних дій, спрямованих на те, щоб вимагати від британського уряду спочатку отримати згоду парламенту на початок процедури виходу з ЄС.

Юридична фірма від 27 червня розпочала переписку з урядовими юристами в якій наполягає на тому, щоб уряд гарантував її клієнтам повагу до рішення парламенту.

Додамо також, після оголошення результатів референдуму про вихід Британії з ЄС нинішній премʼєр-міністр Девід Кемерон оголосив про свою майбутню відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: