Президенти Естонії і Латвії задоволені підсумками саміту НАТО

Вівторок, 12 липня 2016, 09:20

Президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес на зустрічі з президентом Латвії Раймондсом Вейонісом в Юрмалі обговорив підсумки Варшавського саміту НАТО, лідери висловили задоволеність його результатами.

Про це повідомляє видання Postimees.

"Саміт НАТО надав нам ще раз упевненість, що альянс є важливим захистом для всіх його союзників, про що свідчить рішення розмістити додаткові частини союзників у державах Балтії та Польщі", - сказав Ільвес.

Торкаючись впливу референдуму Сполученого Королівства щодо виходу з ЄС, обидва президенти висловили єдину точку зору, що "відносини між Європейським Союзом і Сполученим Королівством у всіх сферах мають і в майбутньому залишатися тісними, наскільки це можливо".

Ільвес також висловив надію, що Естонія і Латвія в майбутньому налагодять тісне співробітництво у сфері електронного управління.

"Естонія в останні роки вклала чимало у розвиток співробітництва з Фінляндією по створенню транскордонних державних електронних послуг, від чого виграють як фіни в Естонії, так і естонці в Фінляндії. Вірю, що подібна співпраця почнеться в майбутньому і з Латвією", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: