Євродепутати у Сирії сфотографувались з муфтієм, що погрожував ЄС терактами

Фото
Четвер, 14 липня 2016, 10:10

Група депутатів Європарламенту зустрілися в Дамаску на минулих вихідних з верховним муфтієм Сирії Ахмадом Бадреддіном Хассуном, який раніше погрожував підірвати Європу.

Про це повідомляє видання Postimees.

Під час візиту було зроблено і фото з муфтієм.

 

Євродепутат від Естонії Яна Тоом, яка була в складі делегації, що їздила до Сирії, пояснила, що під час візиту не була проінформована про виступ духовного лідера Сирії, який погрожував активізувати в Європі і США атаки смертників. Євродепутат пояснила висловлювання муфтія тим, що за чотири дні до цього його син загинув в засідці повстанців.

 "Я не схвалюю його заяви, але закликаю поставитися до нього з відомими застереженнями, з урахуванням емоцій, які ним в той момент керували", – зазначила вона.

Під впливом загибелі сина муфтій пізніше виступив із публічним зверненням. У своїй промові він пообіцяв активізувати в Європі та Сполучених Штатах Америки терористів-смертників, якщо іноземні сили зважаться напасти на Сирію.

Слід зазначити, що Європарламент відмежувався до візиту євродепутатів до Сирії в минулі вихідні, заявивши, що це був їх приватний візит. До складу делегації входили депутат від Естонії Яна Тоом, депутат від Латвії Тетяна Жданок, депутат від Іспанії Хав’єр Коусо Пермуй.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: