Учасники перевороту переслідували літак Ердогана на винищувачах - ЗМІ

Понеділок, 18 липня 2016, 09:01

Учасники спроби військового перевороту в Туреччині переслідували в п'ятницю ввечері літак президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана на винищувачах.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Як пише агентство, Ердоган повертався до Стамбула з відпочинку недалеко від морського курорту Мармарис, коли його літак почали переслідувати два винищувачі F-16.

"Принаймні два винищувачі F-16 переслідували літак Ердогана, поки він знаходився в повітрі на шляху в Стамбул. Вони навели свої радари на його літак і на два інші винищувачі F-16, які супроводжували його", -  розповів  колишній військовий офіцер.

"Чому вони не відкрили вогонь - це загадка",  - відзначив він.

Другий високопоставлений чиновник також заявив, що президентський літак був "в біді в повітрі", але не повідомив подробиць.

Ще одне джерело розповіло, що близько 25 військових спустилися на мотузках та відкрили вогонь по готелю, в якому відпочивав Ердоган. Проте президент країни, на той момент вже відлетів.

Як повідомлялося, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: