В Туреччині за участь у спробі перевороту затримано 103 генералів та адміралів

Понеділок, 18 липня 2016, 12:27

За результатами розслідування спроби військового перевороту в Туреччині затримано 103 генералів і адміралів.

Про це повідомляє державна агенція Anadolu.

"Спроба військового перевороту, здійснена увечері 15 липня групою військових – членів FETÖ, була жорстко придушена. Затримано велику кількість військових, у тому числі високопоставлених армійських чинів", – йдеться у повідомленні.

Загалом за участь у спробі військового перевороту, яку "організувала терористична організація Фетхуллаха Гюлена (FETÖ)", на території Туреччини затримали 103 генералів та адміралів.

"Наразі 41 із загальної кількості затриманих вже арештовані за рішенням суду, щодо інших тривають юридичні процедури", – повідомляє агенція.

Також повідомляється, що багатьох з затриманих все ще допитують, частину передали представникам прокуратури.

Раніше повідомлялося, що у Туреччині після невдалої спроби перевороту по всій країні було відсторонено до 8 тисяч поліцейських.

Нагадаємо, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: