У Німеччині готують освітню ініціативу для працівників, щоб сприяти відновленню України

Новини — П'ятниця, 26 квітня 2024, 12:21 —

Міністерка розвитку Німеччини Свенья Шульце хоче підтримати відбудову України міжнародною освітньою ініціативою кваліфікованих робітників SkillsAlliance for Ukraine, яку планують запустити на Конференції з відновлення України в Берліні.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в офіційному повідомленні Міністерства з економічної співпраці та розвитку Німеччини.

У п'ятницю на німецько-українській конференції у Берліні Шульце заявила, що через війну в Україні не вистачає лікарів, психологів, покрівельників та архітекторів, оскільки люди або на фронті, або змінили місце проживання в Україні, або виїхали за кордон.

Особливо потрібні люди у сфері охорони здоров’я, а також у сфері реконструкції та будівництві житла, підкреслила Шульце.

Реклама:

"Україні терміново потрібні кваліфіковані працівники для відновлення... Тому ми разом з Україною готуємо альянс для кваліфікованих робітників, в якому також можуть брати участь міжнародні партнери та компанії", – сказала Шульце.

З початку повномасштаної війни міністерство Свеньї Шульце, надаючи підтримку навчальним курсам в Україні, допомогло підготувати в українському енергосекторі близько 8 тисяч кваліфікованих робітників.

Метою SkillsAlliance for Ukraine є навчання молоді, жінок та внутрішньо переміщених осіб у сферах реконструкції. Але українські біженці також повинні отримати вигоду від ініціативи, пройшовши навчання за кордоном, сказала міністерка. 

Очікують, що ініціативу підтримають ЮНІСЕФ, ЄБРР та Європейська комісія.

Конференція з відновлення України відбудеться в Берліні 11-12 червня.

"Ми щиро вітаємо будь-яку допомогу для українських кваліфікованих робітників в Україні", – сказав посол України Олексій Макеєв.

За його словами, не можна чекати, поки закінчиться війна, щоб відбудувати країну. "Це буде завдання на десятиліття", – сказав він.

Єврокомісія оцінила вартість відновлення України у понад 150 мільярдів євро.

Раніше Федеральний уряд Німеччини схвалив план з 15 пунктів для економічної реконструкції України.

У квітні віцеканцлер Німеччини Роберт Габек запевнив, що німецькі компанії готові негайно долучитися до відновлення енергетичної інфраструктури України, яка була зруйнована внаслідок російських атак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: