Активісти: Німеччина погоджує запрошення для мешканців "російського Криму"

документ
Субота, 2 липня 2016, 17:19

Кримськотатарські активісти стверджують, що відомство у справах іноземців у Німеччині видає запрошення на відвідування країни для громадян України, в яких Крим вказаний частиною Росії.

Одне з таких запрошень опублікувала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар на своїй сторінці в Facebook.

У документі, датованому 20 травня 2016 року, у графі місце проживання зазначено "Сімферополь, Крим, Росія".

натисність для збільшення

У Німеччині запрошення на відвідування країни видає Відомство у справах іноземців у тому регіоні, де мешкає сторона, яка запрошує. У документі вказано місто Ганновер, що знаходиться в землі Нижня Саксонія.

У той же час, слід зазначити, що відомство заповнює запрошення на основі інформації, поданої заявником.

Еміне Джеппар, коментуючи цю інформацію для "Європейської правди", наполягає, що заявник подавав український закордонний паспорт, а "російський Крим" з’явився у документі з ініціативи німецьких чиновників.

В обговореннях у соцмережах звучать звинувачення на адресу візового центру Німеччини в Києві. Однак візовий центр не видає таких довідок і не є представником влади Німеччини, а лише виконує функції комерційного посередника при оформленні віз.

Відповідальність за оформлення документа із згадкою про "російський Крим" лежить на офіційному відомстві, що видало дане запрошення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.