Кандидата в премʼєри Британії підозрюють у видаленні компромату з Вікіпедії

Четвер, 7 липня 2016, 09:44

Один з кандидатів на посаду лідера консервативної партії Андреа Лідсом підозрюється у тому, що видалила зі сторінки у Вікіпедії інформацію, яка завдає шкоди її іміджу.

Як повідомляє The Guardian, зміни на сторінці онлайн енциклопедії з біографією Лідсом були внесенні користувачем з міста Таустер, де знаходиться офіс одного з лідерів консерваторів.

Видання нагадує, що у 2015 році, у ЗМІ зʼявилися повідомлення про те, як Лідсом використовувала гроші, які надходили від холдингової компанії, що належить швагру Лідсом Пітеру де Путрону і зареєстрована на Британських Віргінських островах.

"Зміни на сторінці у Вікіпедії про біографію Лідсом були внесені незареєстрованим користувач з IP-адресою у Таустері", – наголошує видання.

Видалення інформації на сторінці супроводжується повідомленням проте, що "звинувачення приватного детектива, The Guardian і The Independent помилкові і політично вмотивовані".

"Жоден з законів не був порушений, що може підтвердити скарбниця її Величності. Податкова історія Лідсом є бездоганною", - йдеться у повідомленні анонімного користувача.

На наступний день зміни були скасовані іншим користувачем на тій підставі, що коригування являє собою "зовнішній" конфлікт інтересів.

Видання відзначає, що сама Лідсом та її представники відмовилися коментувати ситуацію.

Нагадаємо, Андреа Лідсом є одним з трьох основних кандидатів на лідерство у Консервативній партії.

Після першого раунду голосування Лідсом із 66 голосами посідає друге місце. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.