КНДР здійснила невдалий пуск балістичної ракети з підводного човна - ЗМІ

Субота, 9 липня 2016, 10:24

Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети з підводного човна, який, ймовірно, виявився, невдалим.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані оборонного відомства Південної Кореї.

"За інформацією Південного офісу Об'єднаного комітету начальників начальників штабів, що ракета була запущена близько 11:30 ранку за часом Сеула у морі на схід від Корейського півострова. Ракета, найбільш ймовірно, була запущена з підводного човна, але на ранній стадії польоту впала в море", – йдеться у повідомленні.

В свою чергу інформаційне агентство Південної Кореї Yonhap повідомило про те, що ракета вилетіла з пускової шахти, проте через дечкий час вибухнула у повітрі на висоті близько 10 км, відлетівши від човна на відстань не більше кількох кілометрів.

За інформацією військових Південної Кореї, уламки ракети виявили в морі, на південний схід від північнокорейського міста Sinpo.

На думку, експертів, супутникові знімки свчдать про активну роботу Пхеньяну у напрямку розвитку ракет, які базуються на підводних човнах.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати оголосили про запровадженя персональних санкцій проти керівництва КНДР, у тому числі, і проти лідера Північної Кореї Кім Чен Ина "за порушення прав людини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: