Росія вдруге направила до Сирії новітній літак-розвідник Ту-214Р

Понеділок, 1 серпня 2016, 08:31

Новітній російський літак комплексної розвідки Ту-214Р прибув на авіабазу в Сирії, де розміщується контингент повітряно-космічних сил РФ.

Про це повідомляє видання The Aviationist з посиланням на дані сайту Flightradar24, який відстежує польоти.

Згідно з даними польотів, літак Ту-214Р вилетів із Москви до Латакії 29 липня і приземлився в той же день на сирійській території.

натисніть для збільшення 

За траєкторією польоту видно, що літак Ту-214Р (реєстраційний номер RF-64514) злетів з аеродрому у Москві. Він перетнув з Каспійське море, пройшов над Іраном і центральним Іраком , після чого увійшов в повітряний простір Сирії і приземлився на аеродромі Хмеймім.

Слід зазначити, що цей же літак, один із двох подібних військових розвідувальних літаків РФ, перебував у Сирії з 15 по 29 лютого цього року.

Літак оснащений багаточастотним радіотехнічним комплексом МРК-411, який включає кілька РЛС і дозволяє вести роботу, як в активному, так і в пасивному режимі, а також перехоплювати радіопереговори.

Крім того, на борту Ту-214Р знаходиться оптико-електронна система високої роздільної здантості, яка дозволяє отримувати цифрові зображення ділянок земної поверхні у двох спектральних діапазонах - видимому і інфрачервоному.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: