В МЗС Франції прокоментували візит депутатів до Криму: анексію не визнають

Понеділок, 1 серпня 2016, 18:10

Міжнародне співтовариство, ЄС та Франція не визнають незаконної анексії Криму Росією.

Таким чином відомство прокоментувало візит делегації французьких депутатів на анексований півострів.

"Перекроювання кордонів суперечить міжнародному праву. Саме тому міжнародне співтовариство, Європейський союз і Франція не визнають незаконної анексії Криму", - йдеться в повідомленні.

"Ця чітка позиція жодним чином не може бути поставлена під сумнів ні внаслідок будь-якого роду поїздки, ні через будь-яку заяву, до яких не причетна французька влада", - наголосили в МЗС Франції.

"Перед лицем такого  важливого питання для безпеки і стабільності у Європі, повинно переважати відчуття відповідальності",  - підкреслили в міністерстві.

Як повідомлялося, візит французьких депутатів на чолі з Тьєрі Маріані у Крим тривав з 29 по 31 липня.

Раніше в МЗС Франції назвали намір французьких парламентарів відвідати окупований Крим "протизаконною ініціативою", яка не має "нічого спільного з позицією МЗС Франції, Євросоюзу та усього міжнародного співтовариства".

Нагадаємо, група французьких депутатів на чолі з Тьєррі Маріані у другій половині липня минулого року здійснила візит до анексованого Криму. Поїздка викликала несхвальну реакцію і в МЗС Франції, і в МЗС України. 

Варто зауважити, що більшу частину французької делегації склали депутати від партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці".

СБУ заборонила в’їзд в Україну всім  французьким депутатам, що їздили до Криму. Цього року до складу французької делегації входять шість депутатів, які не їздили до Криму минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.