З початку року експорт продуктів харчування з України до ЄС зріс на 68% - Кубів

Середа, 10 серпня 2016, 16:28

Експорт продовольчих товарів українського виробництва до країн Європейського союзу зріс з початку року на 68%.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив перший віце-прем'єр-міністр України-міністр економічного розвитку Україна Степан Кубів.

Він також відзначив, що загалом з початку дії режиму Зони вільної торгівлі український експорт до ЄС зріс на 7%.

"Українські виробники активно використовують преференції у рамках торгівлі між Україною та ЄС, експорт триває і поза межами тарифних квот. Станом на кінець липня повністю використано 9 тарифних квот на сільгосппродукцію. Традиційно використана квота на м'ясо птиці, тарифна квота на вершкове масло і молочні пасти використана на 46%, на сухе молоко - на 30%. Загалом треба сказати, що експорт до ЄС цього року зріс на 7%, особливо за продовольчими товарами - на 68% ", – сказав Кубів.

За інформацією міністра, українські експортери отримали близько 30 тис. сертифікатів EUR.1 для оформлення вивезення товарів з України за стандартами ЄС, а 86 підприємств отримали статус уповноваженого експортера, що дало їм право експортувати продукцію до ЄС без необхідності отримання сертифіката.

Раніше повідомлялося, що міністерство аграрної політики України підготує звернення стосовно збільшення розміру квоти на експорт цукру в країни ЄС до 300 тисяч тонн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: