В ЄС занепокоєні планами відновлення "Турецького потоку" – ЗМІ

Вівторок, 2 серпня 2016, 09:10

Заяви Росії та Туреччини щодо намірів відновити проект будівництва газопроводу "Турецький потік" викликають занепокоєння в Євросоюзі.

Про це пише Deutsche Welle.

Як відзначає видання, в європейських дипломатичних колах побутує думка, що відновлення проекту "Турецький потік" може призвести до посилення позицій Росії а також до зростання залежності від поставок російського "Газпрому".

"Нова дружба РФ з Туреччиною може стати проблемою, якщо Росія захоче замінити Україну  Туреччиною", – цитує видання високопоставленого чиновника з ЄС.

При цьому Симона Тальяпʼєтра – експерт із брюссельського дослідного центру вважає, що проект газопроводу скоріше є "риторичним", ніж реальним.

"У часи нестабільності, якщо ти мислиш раціонально, ти не будеш починати великі інфраструктурні проекти", – наголошує експерт.

"Москва і Анкара більше зацікавлені в "відправлення політичних сигналів", ніж у просуванні проекту насправді", – додає Тальяпʼєтра.

Раніше повідомлялося. що Росія і Туреччина обговорюють будівництво двох ниток газопроводу "Турецького потоку".

Росія в грудні 2014 року відмовилася від проекту "Південний потік" на користь "Турецького потоку", який передбачає будівництво газопроводу з Росії до Туреччини по дну Чорного моря, однак міжурядову угоду підписано не було.

Цей проект був заморожений після того, як відносини Москви й Анкари ускладнилися в листопаді 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: