Єврокомісія погрожує штрафувати країни за відмову приймати біженців

Вівторок, 23 серпня 2016, 09:14

Єврокомісія знову обговорює питання про введення фінансових санкцій проти країн, які не бажають приймати до себе біженців.

Про це заявив єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, повідомляє NewEurope.eu.

Розмір пропонованого штрафу - 250 000 євро за кожного неприйнятого мігранта. За словами Аврамопулоса, пропозиції Єврокомісії покликані доповнити існуючий механізм розподілу біженців і внести корективи для ситуацій, коли деякі держави-члени закривають очі на переселення.

"Нові правила будуть обов'язковими після прийняття Європейським парламентом та Радою для всіх держав-членів, за винятком Великої Британії, Ірландії і Данії, які мають право самі вирішувати про свою участь відповідно з діючими правилами", - сказав Аврамопулос.

За останніми даними, тільки 1% біженців були переміщені за програмою переселення ЄС, в той час як планувалося розселити 160 тисяч осіб.

"Комісія і надалі буде регулярно звітувати і залишає за собою право вживати заходів, коли держави-члени не виконують свої зобов'язання", - сказав єврокомісар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: