Меркель відклала рішення щодо своєї кандидатури на посаду канцлера - ЗМІ

Субота, 27 серпня 2016, 10:58

Глава уряду ФРН та голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Анґела Меркель ухвалить рішення щодо того, чи балотуватися на посаду канцлера ще раз на початку 2017 року.

Про з посиланням на Spiegel пише Deutsche Welle.

Так затримка з ухваленням остаточного рішення повʼязана з тим, що партнер ХДС Християнсько-соціальний союз (ХСС), і передовсім його голова Горст Зеєгофер наразі не визначилися з тим, чи будуть підтримувати кандидатуру Меркель знову. Своє рішення партія оголосить не раніше початку наступного року.

Видання відзначає, що в оточенні Меркель є побоювання того, що політичні позиції нинішнього канцлера можуть бути підірвані, якщо вона оголосить про намір знову боротися за канцлерську посаду без підтримки Зеєгофера.

Спершу Меркель планувала публічно оголосити про свої плани ще до початку 2016 року, але відклала рішення до осені через міграційну кризу та конфлікт з ХСС.

Тепер рішення знову переноситься - до початку 2017 року.

Як відомо, Анґела Меркель очолює уряд ФРН з 2005 року - довше, ніж будь-хто з глав урядів інших країн Європи.

Якщо вона залишиться на посаді канцлерки і після виборів 2017 року, то може повторити рекорд, встановлений Гельмутом Колем, який очолював німецький уряд протягом 16 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.