Премʼєр Британії розпочне Brexit без узгодження з парламентом – ЗМІ

Субота, 27 серпня 2016, 11:28

Премʼєр-міністр Британії Тереза Мей не збирається проводити парламентське обговорення для схвалення Палатою громад рішення референдуму про вихід Британії з ЄС.

Про це повідомляє The Telegraph.

Як відомо, відзначає видання, противники виходу Великої Британії з ЄС стверджують, що оскільки референдум має рекомендаційний характер, то його рішення має схвалено голосуванням у палаті громад, перш ніж запустити статтю 50 Лісабонського договору, яка регламентує механізм виходу країни з ЄС.

Однак, виданню стало відомо, що Мей буде посилатися на статтю 50 без голосування в парламенті. За інформацією джерел видання на Даунінг-Стріт, для "прем'єр-міністра абсолютно очевидно, що британська громадськість проголосувала за Brexit і тепер вона робити все, щоб Бриатнія вийшла з ЄС ".

"Мей вже проконсультувалася з урядовими юристами, які стверджують, що прем'єр має право застосувати статтю 50 і розпочати формальний процес виходу з Європейського Союзу без голосування в парламенті", – відзначає видання.

Як відомо, більшість депутатів як Палати громад, так і Палати лордів виступають проти виходу Британії з ЄС, тому противники Brexit неодноразово стверджували, що "зроблять все для того, або нинішній уряд не отримав згоди обох палат парламенту на Brexit і, зрештою, або відмовився від цієї ідеї, або призначив новий референдум щодо членства Британії в ЄС".

Раніше прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що цього року не буде активувати стаття 50 Лісабонського договору, яка запустить механізм виходу з ЄС.

Британії  за її словами, потрібен час, щоб підготуватися до переговорів. Британський міністр міжнародної торгівлі Ліам Фокс заявила у липні, що найкращий час для переговорів – початок наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.