Зближення РФ та Туреччини не є загрозою для НАТО – Штайнмаєр

Понеділок, 8 серпня 2016, 18:27

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що потепління у відносинах між Туреччини та РФ не варто сприймати як загрозу для НАТО.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню Bild, повідомляє Deutsche Welle.

"Це добре, що після збиття російського військового літака Туреччиною в минулому році ми бачимо зближення", - сказав Штайнмаєр.

"Водночас я не вірю, що відносини між цими двома країнами стануть настільки тісними, що Росія зможе запропонувати Туреччині партнерство у сфері безпеки, яке стане альтернативою НАТО", – продовжив голова німецької дипломатії.

Штайнмаєр закликав утримуватися від занадто жорсткої критики політики Анкари.

"Ми від самого початку чітко заявили, як ми ставимося до затримання вчителів, суддів та журналістів, і ми надалі це робитимемо", – відзначив він.

Втім, за словами міністра, за всієї обґрунтованої критики під час дискусій у Німеччині нерідко забувають, що ті, хто здійснював переворот, "діяли з надмірною жорстокістю проти цивільних, проти парламенту".

Видання відзначає, що Франк-Вальтер Штайнмаєр відправив до Туреччини статс-секретаря міністерства закордонних справ Німеччини Маркуса Едерера.

Під час візиту Едерер має запевнити турецьку сторону в солідарності з боку Німеччини і в той же час нагадати про необхідність дотримуватися принципів верховенства права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: