Китаєць помилково провів 2 тижні в німецькому гуртожитку для біженців

Вівторок, 9 серпня 2016, 09:04

Китайський турист протягом двох тижнів проти своєї волі перебував у гуртожитку для біженців у німецькому місті Дюльмен (земля Північний Рейн-Вестфалія).

Про це з посиланням на Spiegel Online пише Deutsche Welle.

Причиною цього стало те, що 31-річний житель Китаю, який не розмовляв іноземними мовами, прийшов у поліцію Штутгарта з наміром подати заяву про крадіжку гаманця, проте співробітники відділення переправили його в Гейдельберг, де йому видали для заповнення та підпису формуляр про надання притулку в Німеччині.

Туриста вислали в місце первинного прийому біженців у Дортмунді, де у нього забрали паспорт для закордонних поїздок з візою. Після цього китайця, проти його бажання, помістили в автобус із незареєстрованими біженцями, який відвіз їх у гуртожиток для біженців у Дюльмені.

"Він був вкрай безпорадним", - розповів співробітник відділення Червоного Хреста, яке обслуговувало гуртожиток. Він також підкреслив, що китаєць був "слухняним" і виконував усе, що йому говорили.

Однак через деякий час співробітники зрозуміли, що людина, доправлена в гуртожиток серед інших біженців, намагається звернути на себе увагу. Після цього вони запросили співробітника одного з місцевих китайських ресторанів, який і переклав слова туриста. Стало зрозуміло, що житель Китаю не біженець, а турист, який не збирався просити притулку, а хотів з'їздити до Італії та Франції.

Відновлення ланцюжка подій забрало 12 днів. Співробітники відділення Червоного Хреста протягом кількох днів намагалися додзвонитися до різних консульств, однак ніхто не визнавав туриста "своїм". Труднощів додавало й те, що його віза була оформлена з помилкою, у зв'язку з чим її неможливо було відстежити по базах даних. Однак після з'ясування всієї ситуації та видачі туристу документів на заміну він зміг продовжити свою подорож.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: